PL installeert Districts- en Ressortbestuursleden in Nickerie

De Pertjajah Luhur (PL), heeft afgelopen zaterdag 21 augustus in Nickerie de  Districts- en Ressortbestuursleden geïnstalleerd. Deze handeling werd verricht door voorzitter van Paul Somohardjo in aanwezigheid van enkele partij toppers.  Met deze nieuwe ingeslagen weg is het startsein gegeven tot het installeren en herinstalleren van kernen. Samen met de kernen moeten de Districts- en Ressortbestuursleden zorgen voor de verdere ontwikkeling van het totaal district vanuit de partij ideologische basis, welke moet uiteindelijk moet resulteren in algehele  ontwikkeling van Suriname.

PL Voorzitter Somohardjo licht toe dat hij al tijdens de verkiezingen van 2020 met dit idee rondliep, maar dat het nu pas is verwezenlijkt. Somohardjo wees de geïnstalleerde bestuursleden erop, dat er hard gewerkt moet worden, omdat ze samen met de kernen de stem van de districtsgenoten zijn, bij de PL.

Partijtopper, Bronto Somohardjo meent, dat de partij een missie heeft en die is herstel van de PL, door alle PL’ers terug naar ‘huis’ te halen. “Er moet een begin zijn en de installatie van de Distrikt- en Ressortbestuursleden is het begin”. Volgens de partijtopper is de PL bij vorige verkiezingen altijd goed geweest voor 6 zetels. Tijdens de afgelopen verkiezingen heeft de partij het aantal niet gehaald, omdat vele PL-ers goed misleid zijn geworden. “We zien nu een trend dat velen, die gedesillusioneerd waren, terug naar huis willen zonder dat wij dat hoeven te vragen zoals een andere politieke partij dat doet en wij begeleiden het traject “terug-naar-huis” vol met enthousiasme en zorgvuldigheid.”

In de marge van de installatie onderstreepte voorzitter Somohardjo, nog eens het sociaal karakter van de PL en de kracht die daaruit voortspruit als te zijn dé volkspartij. Om het contact te behouden en te vergroten zijn de volkswinkels ook ingericht als informatiecentra, waar iedereen er voor allerhande info daar terecht is, onderstreept de PL voorzitter