Oud PL’er Moentarie en zijn aanhang weer terug naar huis

Oud PL’er Ajoeb Moentari is na jaren weer terug bij zijn eerste ‘politiek huis’. De toetreding geschiedde afgelopen zaterdag tezamen met een groep tijdens een vergadering in het district Nickerie. De groep is door PL-voorzitter, Paul Somohardjo, met open armen ontvangen.

Somohardjo zegt dat hij als partij-voorzitter van het verleden heeft geleerd en die ervaring in de toekomst zal gebruiken om de partij verder op te bouwen. In deze stelt hij de groei van de partij voorop. De voorzitter is bijzonder gelukkig met de terugkomst van de oud PL’er en zijn groep. “Wij gaan de toekomst met een brede lach tegemoet”

Tijdens zijn toespraak hield hij de nieuwe binnenkomers voor dat de toetreding binnen de partij niet alleen met de mond beleden moet worden, maar dat het ook daadwerkelijk bewezen moet worden. Dit, door middel van het aanvragen van het lidmaatschap van de PL.  Somohardjo geeft aan dat de partij weer op de weg van herstel is en dat de samenwerking met alle partijen in de coalitie en in het bijzonder met de ABOP, goed te noemen is.

“Laten wij samen op deze manier een eenheid bewerkstelligen en de gelederen sluiten, want eenheid maakt macht. We willen niet alleen in Nickerie, maar in geheel Suriname een eenheid hebben”.

De ondervoorzitter van de PL, Nasier Eskak, zei dat de PL in haar politiek voering altijd de deur voor een ieder heeft opengehouden. Dus deze groep verwelkomen wij ook van harte. De partij heeft altijd aangegeven dat de ontwikkeling van het land een plicht is van elke burger van Suriname en dat dit het best ter hand genomen kan worden door met elkaar samen te werken. Eskak is blij dat deze groep zich is komen aansluiten, omdat samen er zeker veel meer en betere resultaten geboekt kunnen worden.

Moentari verontschuldigde zich bij zijn politieke goeroe Somohardjo, voor het verlaten van de PL. De coördinator is blij dat hij terug mag naar zijn ‘politiek huis’. Ook gaf hij aan dat zijn besluit om de PL weer te ondersteunen voortvloeit uit een evaluatie van de afgelopen verkiezingen.  Zijn streven is om gezamenlijk de schouders onder het werk te zetten om Suriname weer gezond te maken.

Soediana Kasban-Kartosentiko, lijsttrekker en hoofdbestuurslid van de HVB in Nickerie gaf aan dat ook zij een bijdrage wilt leveren aan een beter Suriname. Zij geeft aan dat na een grondige evaluatie, de groep tot de conclusie is gekomen dat zij lering moet trekken uit hun fouten. Zodoende hebben zij besloten om hun volle ondersteuning te geven aan de PL. Zij is heel blij dat zij met open armen is ontvangen. “Dit is boven onze verwachting” beschrijft zij het moment. Zij maakte gelijk van de gelegenheid gebruik om haar lidmaatschap aanvraag in te dienen bij de PL-voorzitter. Hiermede staaft zij haar overstap van HVB naar PL.