NV Volksimpex reikt de eerste aandelen uit

President commissaris van de NV Volksimpex tevens de voorzitter van de politieke partij, Pertjajah Luhur, Paul Salam Somohardjo heeft de eerste aandelen van de vennootschap uitgereikt. De aandelen zijn op naam verstrekt.

“ Ten eerste moet je altijd geloof en vertrouwen in jezelf hebben. Ten tweede ben ik de mensen ook dankbaar dat zij vertrouwen in ons hebben gesteld”, aldus de de President commissaris Paul Somohardjo.

De uitreiking geschiedde vandaag, maandag 16 juli 2021 op het PL-partijcentrum te Beekhuizen. In het eerste traject zijn er SRD 2 miljoen aan aandelen verkocht. Deze groep aandeelhouders bestaan uit winkeliers, leden van de politieke partij Pertjajah Luhur, burgers en de diaspora.

Onlangs werd de pas opgerichte N.V. Volksimpex gelaunched. De N.V. heeft een maatschappelijk kapitaal van SRD 10 miljoen. Er zijn 5000 aandelen van SRD 1000 en 50.000 aandelen van SRD 100. Volgens de President commissaris tevens PL – voorzitter zijn er genoeg aandelen om verkocht te worden.

De NV is opgericht als instrument om duurzaam armoede te bestrijden. In de gestelde doelen van deze NV wordt dat verwoordt. Woorden als export, kleine ondernemerschap zoals pluimveeteelt, verwerken van agrarische producten (gemalen cassave, gemalen pomtayer, snacks als bananen- en cassave chips) geven een beeld van dat beoogde doel.

De NV concentreert zich niet alleen op de import maar ook op de export

De NV is net als de partij Pertjajah luhur voorstaander van een prestatie maatschappij, een gemeenschap die presteert en niet afhankelijk is van lanti pakketten.

Het ligt in de lijn der verwachting dat de NV op korte termijn de volkswinkels voorziet van goederen die zelf door de NV worden geimporteerd. Voor nu zijn de PL volkswinkel voor de aanschaf van de producten aangewezen op bevriende importeurs, die de goederen tegen groothandelsprijzen verkopen aan deze winkels.