PL/ABOP zullen de beslissende factor zijn bij de komende verkiezingen

De Pertjajah Luhur (PL) en de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) zullen de beslissende factor zijn bij de komende coalitievorming. Dit stelt PL-voorzitter Paul Somohardjo.

De ABOP en PL hebben besloten om aan lijstverbinding aan te gaan. Dit houdt in dat PL-kandidaten in sommige districten op de lijst van de ABOP zullen staan, terwijl er in andere districten ABOP-kandidaten op de lijst van de PL zullen prijken.

In gebieden waar de PL niet zal deelnemen aan de verkiezingen zal de partij stemadvies geven. Somohardjo zei gisteren tijdens een partijraadsvergadering, dat deze samenwerking de richting zal geven. Met deze bundeling zijn beide partijen nu groter dan de VHP en de NDP, gaf Somohardjo te kennen.

Verder wil de rood-witte partij voorkomen, dat gekozen leden ervandoor gaan met partijzetels. Deze keer zijn er regels vastgesteld, benadrukt de PL-voorzitter. Gekozen kandidaten die weg willen met de partijzetel, zullen met de wet in hand aangepakt worden, merkte Somohardjo op.

Alle kandidaten voor De Nationale Assemblee, districts- en ressortraden moeten voor 9 april, de dag van de indiening van de kandidatenlijsten, het kaalplukcontract ondertekenen.

In dit contract is er een boeteclausule van US$ 5 miljoen dollar opgenomen. Nu zal het anders zijn, omdat er ook kiezers van de ABOP op de PL’ers zullen stemmen, zegt Somohardjo. Dit geeft aan dat de stemmen niet alleen van de PL zullen zijn, maar ook van de ABOP. Personen die nadat zij gekozen zijn weg willen met de zetel zullen niet genieten, omdat de ABOP dat ook niet zal toelaten.

De kandidatenlijst ziet er als volgt uit:
Wanica:
1. Eskak Nazier
2. Stanley Betterson (ABOP)
3. Martha Djojoseparto
4. Sashvien Niermal
5. Monica Anomtaroeno
6. Fafi Sarmo
7. Miguela Huur (ABOP)

Saramacca
1. Igwan Asmosentono
2. ABOP
3. Anandkoemar Banwarie

Commewijne
1. Ingrid Karta-Bink
2. Rajeskoemar Mahaniersing (ABOP)
3. Uraiqit Ramsaran
4. Evert Karto

Nickerie
1. Robertino Mangoenredjo
2. Ashwin Jagmohansingh
3. Sarda Moerseliem
4. Shailesh Hanoeman (ABOP)
5. Carlo Soemotinojo

In het district Para draagt de ABOP de kandidaten van de eerste en derde plek voor, terwijl Jo-ann Sampono plaats nummer twee voor de PL zal invullen. De lijst in Coronie wordt getrokken door de PL, terwijl de ABOP daar de tweede plek zal bezetten.

In de districten Sipaliwini, Marowijne en Brokopondo zal de ABOP alleen kandidaten plaatsen. De bedoeling is dat de PL, in die districten, stemadvies zal geven om op de geel-zwarte partij te stemmen.