Voorzitter: Zetel moet blijven bij het volk

Partijleden van Pertjah Luhur geven zich op voor basisgoederen, zoals aardappelen en uien, die ze willen betrekken bij het distributiecentrum aan de Javaweg.

Volksvertegenwoordigers zijn dienaren van het volk. Zij dienen de belangen van het volk te behartigen en moeten geen parlementariër worden enkel en alleen om hun eigen zak te vullen. Aspirant DNA-kandidaten van de Pertjajah Luhur (PL) zullen dat de komende tijd ook moeten bewijzen. Dit zei PL-voorzitter Paul Somohardjo vrijdagavond tijdens de opening van een eenheids- tevens distributiecentrum aan de Javaweg te Lelydorp.

De kandidaten zullen zich niet alleen inzetten om persoonlijk basisgoederen te bezorgen bij buurtbewoners die goederen hebben besteld bij de diverse distributiecentra van de partij, maar tekenen binnenkort ook een kaalplukcontract. “Wij van de PL zijn uiterst voorzichtig om het volk te beschermen. Degene die kandidaten worden, moeten een kaalplukcontract tekenen. Wie niet wil tekenen, wordt geen kandidaat. De zetel van het volk moet blijven bij het volk. Als je bent gekozen en je wil weg, dan mag je gaan, maar ga niet weg met de zetel van het volk”, hield Somohardjo het goed opgekomen publiek voor.

De PL-voorzitter zei het jammer te vinden dat vicepresident Ashwin Adhin de goede naam van zijn familie zo te grabbel gooit. De vp komt uit een respectabele familie, maar verdedigt de verdwijning van ruim US$ 100 miljoen aan kasreserve door te stellen dat het geld onder andere is gebruikt voor basisgoederen. “Maar ja, wie met pek omgaat, wordt ermee besmet. Je kunt alles verliezen, maar behoud je eer en waardigheid. Wij gaan voor rechtvaardigheid, wij strijden voor gelijke rechten en inspraak voor onze kinderen en kindskinderen. Ik hoef geen baas te worden, maar wil ook geen knecht zijn. Als we als eenheidsbeweging op 25 mei verliezen, dan zullen we als volk verliezen.” Volgens Somohardjo is 1 US$ nu al meer dan 9 SRD. Dat de koers stijgt, is nu al te merken aan de prijzen van de basisgoederen.

De politicus stelde dat kandidaten ruim 6000 stemmen nodig hebben om een zetel te kunnen halen in Wanica. In het ressort Lelydorp heeft de partij het altijd bijzonder goed gedaan, als men er de verkiezingsstatistieken op naslaat. Hij deed een beroep op de aanwezigen en hun familie en vrienden om niet meer op de NDP stemmen, gelet op de financiële en sociaal-maatschappelijk crisis waarin ze het land stort. Hij hield het publiek voor dat de HVB door de NDP is ingezet om stemmen af te snoepen van de eenheidsbeweging en riep hen op niet aan stemverspilling te doen.

“Door op de HVB te stemmen, verkoopt u de toekomst van uw kinderen”, betoogde hij. “Laat uw kinderen en kleinkinderen u niet verwijten dat we Suriname tot een Cuba hebben gemaakt.” De PL streeft er samen met de andere leden van de eenheidsbeweging naar om minstens zeven zetels binnen te halen, zodat zij ook een presidentskandidaat kan voordragen en meer inspraak heeft. De partij heeft aangegeven voldoende kader in huis te hebben om een daadwerkelijk bijdrage te leveren aan een duurzame ontwikkeling van Suriname.