Voorzitter: Eenheidsbeweging steunt NPS in Coronie

De Eenheidsbeweging onder leiding van Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, heeft besloten in Coronie de kandidaten van de NPS voor De Nationale Assemblee te ondersteunen. De politicus zegt in gesprek met Starnieuws dat Coronie traditioneel een NPS-district was. Voorkomen moet worden met deze stap dat de NDP in Coronie gaat winnen. Om versnippering van stemmen te voorkomen, zal de PL geen kandidaten stellen voor de parlementsverkiezingen in het district Coronie.

Somohardjo merkt op dat Eenheidsbeweging geen zetel op zichzelf zal kunnen halen op dit moment in Coronie. Daarom is besloten de NPS te ondersteunen. Op ressortraadsniveau zal PL wel meedoen aan de verkiezingen in het district. Er is vandaag hierover vergaderd en een besluit genomen. Intussen is NPS-voorzitter Gregory Rusland op de hoogte gesteld van dit besluit. Somohardjo zei dat de mededeling met instemming is ontvangen.

In de Eenheidsbeweging, onder de vlag van PL, doen mee de KTPI, PDO en Nieuw Suriname. Waldi Nain van PDO is belast met de coördinatie van Coronie, deelt Somohardjo mee. Hij deelt mee dat vandaag ook is vergaderd in Nickerie. De politicus is heel tevreden met de opkomst en het enthousiasme. Volgens hem is het mogelijk voor de Eenheidsbeweging om een tweede zetel te bemachtigen in Nickerie.