Zetel Nickerie is behouden; kandidaten gepresenteerd

Op een druk bezochte massameeting in Nickerie zaterdagavond heeft de voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, negen aspirant-kandidaten gepresenteerd op Assemblee-niveau. Deze kandidaten zullen gevolgd worden de komende periode, waarna definitief vastgesteld wordt wie op de lijst zullen komen. De PL is net als KTPI, PDO en Nieuw Suriname ervan overtuigd dat de zetel waarmee William Waidoe ervandoor is gegaan, behouden blijft in 2020. Somohardjo ziet zelfs een tweede zetel in Nickerie zitten. “Wie mist William Waidoe, de verrader van Nickerie,” vroeg Bronto Somohardjo aan het publiek. Niemand gaf te kennen hem te missen. 

 
De aspirant-DNA-kandidaten die de PL presenteerde zijn: Lucia Kasanpawiro, Robertino Mangoenredjo, Ashwin Jagmohansingh, Leakat Mahawatkhan, Sharda Moerseliem, Bryan Angoelal, Wagirin Madsaleh, Himke Karim en Carlo Soemotinojo. Ook de overige partijen waarmee de eenheidsbeweging, met als ‘wongso jowo’ (Javanen) als basis is opgericht, zullen kandidaten voordragen. Somohardjo benadrukte dat net als bij veel andere partijen de PL een basis Javanen heeft. Daar is niks mis mee. In de partij zijn er in alle geledingen ook mensen die geen wongso jowo zijn. Dat blijkt ook uit de kandidaten die gepresenteerd zijn.
Haast alle sprekers stonden stil bij de grote opkomst op de massameeting. Hiermee is volgens hen gedemonstreerd dat niet voor verraad is gekozen. Benadrukt werd dat de structuren van de PL jarenlang hebben gewerkt in Nickerie. De mensen zijn de partij trouw gebleven, is de conclusie. Somohardjo stelde dat de PL alvast een eenheidsbeweging heeft gerealiseerd met KTPI, PDO en Nieuw Suriname. Anderen zijn welkom.
Na de verkiezingen zal er met de oppositionele partijen gewerkt worden om de regeermacht over te nemen. Zonder PL zal het niet mogelijk zijn om een regering te vormen, merkte Somohardjo op. Hij herhaalde dat de PL ook het presidentschap opeist. “Wongso jowo zijn geen tweederangs burgers. Er zijn genoeg geschikte kandidaten binnen de eenheidsbeweging,” voerde hij aan. Er zijn zeven Assembleezetels nodig om een presidentskandidaat voor te dragen. De partij moet minstens dat aantal halen, zei de zelfverzekerde politicus.